نحوه انجام ام آر آیارسال شده توسط در اردیبهشت ۲۲, ۱۳۹۹

نحوه انجام ام آر آی

نحوه انجام ام آر آی : آزمایش ام آر ای امکان دارد بصورت عمل سرپایی انجام گیرد یا ممکن است نیاز به بستری شدن داشته باشد.

نحوه انجام ام آر آی دکتر بهروز مولویدر گام اول شما روی تخت ام آر ای قرار داده می ‌شوید. برای این که شما در طول انجام فرایند در وضعیت مناسبی قرار بگیرید از بالش ها و بندهای مخصوصی استفاده می شود.

لازم به ذکر است که دستگاه‌ ها و کویل ‌ها ظرفیت ارسال و دریافت امواج رادیویی را دارند که امکان دارد در اطراف یا نزدیکی ناحیه تحت تصویربرداری بدن باشند.

به منظور انجام ام آر آی مغزی، در اطراف سر دستگاهی قرار داده می ‌شود.

چنانچه در MRI از ماده حاجب استفاده شود، تکنسین یا پزشک یا پرستار، کاتتر را که به عنوان خط وریدی شناخته می ‌شود، در رگ ‌های بازو یا دست بیمار قرار می ‌دهند.

به منظور تزریق ماده حاجب امکان دارد از محلول سالین نیز استفاده شود. باید گفت محلول که وارد ورید می‌ شود از انسداد کاتتر داخل وریدی تا وقتی که ماده حاجب تزریق می ‌شود، جلوگیری می ‌کند.

بعد از اینکه شما در مگنت دستگاه ام آر آی قرار داده شدید، تکنسین و رادیولولژیست تصویربرداری را از طریق کامپیوتری که خارج از اتاق قرار دارد، انجام می ‌دهند.

وقتی که آزمایش به اتمام رسید، می بایست کمی صبر کنید تا تکنسین تصاویر را مورد بررسی قرار دهد تا در صورت ضرورت از شما عکسهای دیگری گرفته شود.

نهایتاً خط داخل وریدی از بدن شما خارج می ‌شود.

معمولاً MRI شامل چند مرحله می باشد که بعضی از آن ها چند دقیقه زمان می برد. معمولاً کل فرایند تصویربرداری ام آر آی ۴۵ دقیقه به طول می انجامد.

بیمار در حین و پس از MRI چه احساسی دارد؟ 

اغلب MRI با هیچ دردی همراه نیست. اما در هر صورت، بعضی از افراد در حین انجام این آزمایش احساس ناراحتی دارند.

بعضی افراد نیز هراس از فضای بسته دارند. لذا به اشخاصی که مضطرب هستند، آرام‌ بخش داده می‌ شود.

باید گفت در بعضی موارد ماده حاجب داخل ورید تزریق می ‌شود. ممکن است وقتی که سوزن ‌های داخل وریدی وارد بدن می ‌شود، بیمار احساس ناراحتی داشته باشد و همچنین کمی کبودی ایجاد شود.

ضمن اینکه امکان دارد روی پوست در قسمت مورد تزریق احساس سوزش ایجاد شود و بعد از تزریق ماده حاجب دهان بعضی افراد طعم فلز بگیرد.

 

دکتر بهروز مولوی

متخصص و جراح مغز و اعصاب

مغز و اعصابمقالات

آمادگی های قبل از انجام ام آر آیام آر آی مغزیبیماری های مغزیروش های تشخیص بیماری های مغزیکاربردهای ام آر آی مغزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.