انواع سکته مغزیارسال شده توسط در اسفند ۸, ۱۳۹۸

انواع سکته مغزی

در این مقاله در رابطه با انواع سکته مغزی توضیحاتی ارائه می شود. در کل سکته مغزی بسته به درجه شدت و نیز خطرات و عوارضی که دارد به سه دسته تقسیم میشود که عبارتند از :

سکته مغزی ایسکمیک: شایع ترین نوع سکته مغزی، سکته مغزی ایسکمیک است که تقریباً از بین هر ده نفری که دچار سکته مغزی می شوند، ۹ نفر در این دسته قرار می گیرند.

انواع سکته مغزی دکتر بهروز مولویدرواقع سکته مغزی به علت ایجاد لخته خونی در رگهای درون مغز بروز می کند. این لخته خونی میتواند در ناحیه خاصی گسترش یافته باشد یا این که از سایر بخشهای بدن به مغز منتشر شده باشد.

سکته ایسکمیک در صورتی روی می دهد که سرخرگ که وظیفه خونرسانی مغز را برعهده دارد، مسدود شود. شایان توجه است که انسداد رگهای خونی میتواند ناشی از عوامل متعددی از جمله نامنظم بودن ضربان قلب، رسوب چربی در شریان ها و… باشد.

نهایتاً لخته خونی به نقطه دیگری از بدن منتقل می شود و سرخرگ خونرسان به مغز را مسدود می کند.

حمله ایسکمیک گذرا: نوعی سکته مغزی ناقص است که در اثر انسداد رگهای خونی روی می دهد و باعث بروز آسیب دائمی در مغز نمیشود، ولی منجر به ظهور نشانه های سکته مغزی خواهد شد که امکان دارد چند دقیقه یا چندین ساعت طول بکشد.

لذا علائم حمله ایسکمیک گذرا که میتوانند دال بر سکته مغزی باشند را جدی بگیرید.

سکته مغزی هموراژیک: از جمله انواع سکته مغزی ، سکته مغزی هموراژیک می باشد. این نوع سکته نادر میباشد و معمولاً منجر به فوت میگردد. سکته مغزی هموراژیک در صورتی اتفاق می افتد که یکی از رگهای خونی مغز پاره شود، این پارگی می تواند در اثر عوامل گوناگونی روی دهد.

در کل این نوع سکته مغزی زمانی رخ میدهد که یکی از رگهای خونی که دچار ضعف است درون مغز منفجر شود که مسلماً در اثر این رویداد، درون مغز خونریزی شدیدی اتفاق می افتد که توقف آن عملی بس دشوار می باشد.

تشخیص سکته مغزی

به منظور تشخیص سکته مغزی آزمایش FAST صورت می گیرد.

F مخفف Face به معنی صورت است. پزشک در این مرحله از بیمار میخواهد که لبخند بزند تا بدین ترتیب بررسی نماید که آیا آب دهان بیمار از یک طرف دهانش تراوش میکند یا خیر؟

A مخفف Arm به معنی بازو است. متخصص در این مرحله برای بررسی این مسئله که آیا یک طرف بدن بیمار رو به پایین است یا خیر، از بیمار درخواست می کند که در حالت ایستاده قرار گیرد.

S مخفف Speech به معنی تکلم است. در این مرحله پزشک از بیمار می خواهد یک جمله کوتاه را چند مرتبه تکرار کند تا بررسی کند که آیا بیمار کلمه ای را جا می اندازد یا اختلال تکلم دارد یا خیر.

T مخفف Time به معنی زمان است. در این مرحله، اگر بیمار دارای هر یک از علائم بالا باشد لازم است بلافاصله تحت درمان قرار گیرد.

 

دکتر بهروز مولوی

متخصص و جراح مغز و اعصاب

مغز و اعصابمقالات

تشخیص سکته مغزیحمله ایسکمیک گذراسکته مغزیسکته مغزی ایسکمیکسکته مغزی هموراژیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.