صرع کوچکارسال شده توسط در اردیبهشت ۱۱, ۱۳۹۹

صرع کوچک

در تشنج ابسانس یا صرع کوچک نواحی حسی دستگاه عصبی مرکزی آسیب می بیند.

صرع کوچک دکتر بهروز مولویاین عارضه در بین کودکان شایع می باشد و معمولاً تشنج آنی بوده و یک لحظه طول می کشد. به طور کلی صرع کوچک عبارتست از زایل شدن شعور برای مدتی کوتاه بدون این که زمین خوردگی، تشنج و یا Aura در بیمار مشاهده شود.

کودک ساکت می ایستد و بازی را متوقف می کند و یک حالت سستی و بی‌ حالی در صورتش مشاهده می شود.

شایان ذکر است صرع کوچک یکی از شایع ترین صرع‌ ها در بین دانش آموزان و کودکان می باشد. چشمان بیمار به یک نقطه خیره می شود، رنگش می پرد و از اطراف خود بی ‌خبر است.

ممکن است مدت آن بسیار کوتاه باشد و کسی متوجه آن نشود. از ۳ تا ۱۳ سالگی شروع می شود که در صورت درمان صحیح و اصولی برای همیشه رفع می شود اما در صورت عدم درمان در سنین بالاتر به صرع بزرگ تبدیل می شود.

از جمله دلایل بروز صرع کوچک می توان به مواردی نظیر رخداد حوادث ناگوار، تومورها، ضربه های مغزی، تصادفات و غیره اشاره نمود.

نحوه نوشتن املاء دانش‌آموزان از جمله نشانه های بارز این نوع صرع است که می ‌توان در کلاس مشاهده نمود، که امکان دارد در هنگام حمله، ۲ یا ۳ خط از املا را جا بیندازند. بعد از حمله علاوه بر بی حالی، سستی و رنگ پریدگی احساس خواب به فرد دست می دهد.

لذا بیمار در طول این حمله تشنجی، به مدت ۱۰ الی ۱۵ ثانیه هوشیاری خود را از دست داده و فعالیتهای وی متوقف می‌ شود و به فضا خیره میشود، ولیکن به زمین نمی ‌افتد. باید گفت بیمار بعد از به هوش آمدن چیزی از حمله خود به خاطر نمی آورد.

بیشتر بخوانید: بیماری صرع و بارداری

صرع آتونیک

تشنجات آتونیک موجب از دست رفتن کنترل عضلات می گردد و میتواند منجر به افتادن ناگهانی بر روی زمین و نهایتاً آسیب های مکرر به سر گردد. تشنجات آتونیک به عنوان تشنجات سقوطی نیز شناخته میشوند. شایان ذکر است در این نوع صرع حملات اختلال هوشیاری بسیار کوتاه است.

صرع موضعی (فوکال)

در صرع موضعی هوشیاری بیمار دچار اختلال نمی ‌شود و تظاهرات صرعی بصورت حرکتی ظهور می یابد. نخست از یک نقطه شروع می شود و به مرور سایر بخش های بدن را تحت تأثیر قرار می دهد.

البته نوع دیگر صرع موضعی، حرکتی و بدون انتشار می باشد به طوریکه تشنج فقط در یک عضو رخ می دهد و در همان محل باقی می ‌ماند. مدت حمله تقریباً ۱ تا ۲ دقیقه می باشد، اما در بعضی افراد امکان دارد مدتها به طول انجامد.

صرع میوکلونیک نوجوانان

صرع میوکلونیک نوجوانان از دوره کودکی یا جوانی آغاز میشود. افراد مبتلا به این نوع صرع دچار پرش ناگهانی عضلات (میوکلونوس) می شوند. آنان امکان دارد دچار حملات بدون تشنج یا یک تشنج تمام عیار شوند.

 

دکتر بهروز مولوی

متخصص و جراح مغز و اعصاب

مغز و اعصابمقالات

انواع صرعبیماری صرعتشخیص صرعدرمان بیماری صرعصرع آتونیکصرع بزرگصرع موضعی (فوکال)صرع میوکلونیک نوجوانانعلائم صرع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.